MAGYAR VÁROSOK ÉS RÉGIÓK- OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Magyar városok és régiók

Utazási és szállodainformációk magyarországi városokról és régiókról


Balaton

A Balaton szépsége és ezer arca rabul ejti a kíváncsi turistát és az itt élőket egyaránt. Közép-Európa legnagyobb tava, hossza 77 km. Megannyi páratlan kikapcsolódási lehetőséget, rejtett titkot és gazdag élményt tartogat az ide utazók számára. Keleti csücske Budapesttől 100 km-re található.
Balaton
Budapest

Budapestet gyakran nevezik "Kelet Párizsának", a lenyűgöző és méltóságteljes várost a világ egyik legszebb fővárosaként tartják számon. Két nagy részből áll: a dombos Buda a nyugati oldalon, és a sík Pest a keleti oldalon található.
Budapest
Békéscsaba

Az ország keleti kapujaként is emlegetett Békéscsaba, a Körös-völgy középpontjában helyezkedik el. Békés megye kulturális, kereskedelmi és oktatási centruma.
Békéscsaba
Debrecen

Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, a keleti országrész tudományos és kulturális központja, fesztiválváros. A város idegenforgalmi vonzerejének meghatározó része a történelmi múltjához, vallási hagyományaihoz, kulturális értékeihez és rendezvényeihez kapcsolódik.
Debrecen
Eger

Eger a szőlő és a borok városa. Az egri várból pompás kilátás nyílik a környékre és a belvárosra. A város gazdag történelmi múltjával, nagyszerű épületeivel, minaretjével, termálfürdőjével a finom ételek, borok és a jókedv városa. Budapesttől 125 km-re található.
Eger
Győr

Győr félúton helyezkedik el Budapest és Bécs között. A kelta eredetű várost egykor a rómaiak lakták (akkori neve Arrabona volt).
Győr
Gyula

A Békés megyében található Gyula élénk idegenforgalmával, gazdag műemlékkincseivel és történelmi múltjával a Dél-Alföld egyik legjelentősebb kulturális központja. A város kellemes klímájával, árnyas parkjaival, nyugalmával ideális hely a pihenésre.
Gyula
Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló az Alföld északkeleti részén található, Budapesttől 200 km-re, Debrecentől 20 km-nyire. Határában három jellegzetes táj találkozik: a Hortobágy, a Hajdúhát, valamint a Sárrét-Berettyó vidéke.
Hajdúszoboszló
Hévíz

A közel 5000 állandó lakost számláló város Magyarország legismertebb gyógy- és idegenforgalmi központja. A 44 400 négyzetméter vízfelületű tó a világ legnagyobb melegvizű, tőzegfenekű gyógytava.
Hévíz
Kaposvár

Kaposvár Somogy megye gazdasági, kereskedelmi, idegenforgalmi és kulturális központja, mely jelentős szerepet tölt be a régió életében.
Kaposvár
Kecskemét

Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét, Bács-Kiskun megye székhelye, Magyarország középső részén Budapesttől mintegy 80 kilométerre fekszik.
Kecskemét
Komárom

Komárom városa Magyarország északi határán, Komárom-Esztergom megye nyugati peremén, a Duna jobb partján fekszik. A várost az Erzsébet-híd köti össze egykori északi részével, a ma már Szlovákiához tartozó Komárnoval.
Komárom
Mezőkövesd

Mezőkövesd idegenforgalmi vonzerejét nemcsak a matyó népművészet, hanem Észak- Magyarország egyik legismertebb termálfürdője, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő adja.
Mezőkövesd
Miskolc

Miskolc történelme egészen a jégkorszaki ősember-kultúrákig visszavezethető. Első ismert lakói a kelták egyik törzse, a kotinuszok, a vaskor végén telepedtek meg a vidéken.
Miskolc
Nyíregyháza

Nyíregyháza a Magyarország északkeleti részén elterülő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye. Az először 1209-ben említett "Nyiregyház", folyamatosan fejlődött a századok során és előbb mezővárosi-, majd királyi kiváltságokban részesült.
Nyíregyháza
Pécs

Rejtélyes római kori sírkamrák, kupolás török dzsámik és karcsú minaret, finom művű Zsolnay-kerámiák, nagystílű Csontváry-festmények, dekoratív Vasarely-minták, kora tavasszal virágzó mandulafák, kellemes hangulatú éttermek és kávézók: ez Pécs. A város Budapesttől 200 km-re délre található.
Pécs
Siófok

Siófok a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik. Megközelíthető Budapestről az M7-es autópályán (105 km). Az Aranypart több kilométeres ligetes sétányain, hatalmas területű szabadstrandjain, a nyár örömeit, pihenést, üdülést kereső emberek ezreit találja a látogató.
Siófok
Sopron

Az ország műemlékekben egyik leggazdagabb városa a fenyvesekkel borított Lővérek és jó bort adó szőlőskertek koszorújában fekvő Sopron. Az osztrák-magyar határ mentén, Budapesttől 220 km-re, Bécstől 60 km-re található.
Sopron
Szeged

Évi 2100 órán át süti a nap, ezért a Tisza és a Maros torkolatánál fekvő Szegedet szokás a "napfény városának" is nevezni. Szeged 170 km-re található Budapesttől, délkeleti irányban.
Szeged
Szentendre

Budapesttől északra található a Dunakanyar egyik gyöngyszeme, Szentendre. A csendes kisváros Budapestről autóval 20 perc alatt, tömegközlekedéssel 40 perc alatt érhető el. Szentendre a művészetek és múzeumok városa, valamint a kirándulók és a vizitúrázók kedvelt célpontja is.
Szentendre
Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megyeszékhelye a Tisza és a Zagyva folyók találkozásánál, az Alföld vízi, szárazföldi és vasúti csomópontjában fekszik.
Szolnok
Szombathely

Szombathely Vas megye székhelye, a Nyugat-Dunántúl egyik legfontosabb települése. A várost Kr. u. 43-ban alapították, a Rómaiak kereskedelmi és kulturális tevékenysége virágoztatta fel. A város eredeti római neve Savaria volt.
Szombathely
Székesfehérvár

Székesfehérvár méltán kapta a királyok városa elnevezést, hiszen a középkorban a királyság világi központja, valamint a magyar királyok koronázási és temetkezési helye volt.
Székesfehérvár
Tata

"A vizek városa" - Így vonult be a köztudatba Tata, ez a gyönyörű, hangulatos kis kertváros. Természeti adottságainál fogva a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégek részére az egyik legjobb választás lehet Magyarországon. Az M1-es autópálya mentén, Budapesttől 70 km-re található.
Tata
Tiszafüred

Tiszafüred a Hortobágy szélén, a Tisza-tó partján fekszik. A település és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye.
Tiszafüred
Veszprém

A Balaton-felvidék és a Bakony között elterülő 59 000 lakosú város történelmi múltja és emlékei egészen a honfoglalás idejéig nyúlnak vissza. Veszprémet sokan a királynék városaként emlegetik.
Veszprém
Zalakaros

Zalakaros a Balatontól kb. 40 km-re, Magyarország dél-nyugati részén, csodálatos, nyugodt környezetben helyezkedik el. A település a 96 °C-os termál- és gyógyvíz által vált híressé, mely víz a legmagasabb hőmérsékletű Magyarországon.
Zalakaros


www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.