UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK BÉKÉSCSABÁN - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Békéscsaba

Békéscsabai turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Az ország keleti kapujaként is emlegetett Békéscsaba, a Körös-völgy középpontjában helyezkedik el. Békés megye kulturális, kereskedelmi és oktatási centruma. A város neve először a XIV. század második felében bukkant fel, mely egyesek szerint az Árpád-korban már használatos Csaba személynévből származik. A XVIII. század végére a megye legnagyobb településévé vált, és 1990 óta megyei jogú városként tartják számon.

Békéscsaba nem tartozik a műemlékekben gazdag települések közé, ugyanakkor a városközpontban egymásba kapcsolódó terek és a főutca ezekre merőleges sétánya, a tetszetős épületek sorával jól tükrözi a régi városmagot. Ennek egyik fókuszában áll a városháza műemlék épülete, melynek homlokzatát Ybl Miklós tervezte, belső udvara pedig, nyári zenés rendezvényeknek ad otthont. Ugyanitt emelkedik a Fiume Szálló és a hozzá illeszkedő színház épülete.

A Kossuth téren áll a műemlék jellegű evangélikus kistemplom, a gimnázium épülete, a kéttornyú katolikus templom és az ország legnagyobb evangélikus temploma, mely méltó helyszínt biztosít a komolyzenei koncerteknek. A népi építészet értékes emlékei közé tartoznak a központhoz közeli utcákban álló és eredeti formájukban megőrzött, felújított "csabai házak", amelyekben tájházat, szlovák klubot, meseházat és diáktanyát rendezetek be.

A látnivalók közül érdemes még felkeresni a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat, a szoborsétányt, a strandfürdőt, az István-malmot és a Kner Nyomdát. A város legjelesebb rendezvényei közé tartoznak a Városi Esték, a Százszorszép Gyermekfesztivál és az októberben megrendezett Csabai Kolbászfesztivál, amely a vidék leghíresebb gasztronómiai rendezvénye.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:
www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.