UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK KECSKEMÉTEN - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Kecskemét

Kecskeméti turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét, Bács-Kiskun megye székhelye, Magyarország középső részén Budapesttől mintegy 80 kilométerre fekszik. Petőfi Sándor által nevezett "hírös" város a történelmi hagyományok és a modern törekvések helyszíne, melyet az emberi kreativitás teremtett meg a futóhomok közepén és tette valódi európai településsé.

A Kecskemétre vonatkozó első írásos emlék 1353-ból való, ebben még, mint helységként említik, ám alig 15 évvel később már mezővárosként szerepel. 1526-ban, a mohácsi csatavesztés után a város törökhódoltság alá került, de a megpróbáltatások ellenére ezekben az időkben vált a Duna-Tisza köze egyik legjelentősebb településévé. Az újabb csapást az 1703-ban kezdődött Rákóczi-szabadságharc okozta számára, amely után csak évtizedekkel később tudott talpra állni. Ebben nagy szerepet játszottak az évente több alkalommal tartott vásárok, melyekre az ország minden részéből érkeztek áruk.

A reformkor magával hozta a kultúra és a művelődés iránti igényt, melynek bizonyítékai az országban először itt kialakult vidéki kaszinó könyvtárral, folyóiratkölcsönzéssel, valamint a színház és a nyomda működése. A városban napjainkban fellelhető gyönyörű középületek, mint a Nagytemplom, a barokk Piarista templom, vagy a református Ókollégium, a régmúlt korokról mesélnek, múzeumai, galériái jelentős kulturális értékeiket tárják a látogatók elé.

Kecskemét nagy szülötteinek emlékét a volt ferences kolostorban kialakított Kodály archívuma és emlékkiállítása, illetve a szülőház helyén épült Katona József Emlékház őrzi. A város érdekes szecessziós épületei közül a Cifrapalotában kapott helyet a Kecskeméti Képtár, benne a Tóth Menyhért életmű és a XIX-XX. századi magyar festészetet bemutató gyűjtemény. A város értékes gyűjteményei közé tartozik még a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a Bozsó Gyűjtemény, a Ráday Múzeum, az Ásvány- és Őslénytani Gyűjtemény, illetve a Kecskeméti Gyümölcspálinka főzde és Kiállítás.

Kecskemét városa büszkén vállalja a "fesztiválok városa" címet is, hiszen kora tavasztól késő őszig színvonalas programokkal és rendezvényekkel várja a művészetek kedvelőit és a kíváncsi látogatókat.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:

Három Gúnár Hotel & Rendezvényház

Kategória: * * *
Szállodánk, a háromcsillagos Hotel Három Gúnár, Kecskemét város szívében található, és a 2002-es évben történt, elegáns Rendezvényházzal való kibővülése óta számtalan nagyszerű, színvonalasan lebonyolított rendezvénynek is otthont adott.
Három Gúnár Hotel & Rendezvényház
Arany Homok Business és Wellness Hotel

Kategória: * * * *
Az Aranyhomok Business-Wellness Szálloda**** az ország egyik legszebb főterén található, 5 különböző felekezetű templom ölelésében. Erkélyeinkről egyedülálló kilátás nyílik a történelmi belvárosra.
Arany Homok Business és Wellness Hotelwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.