UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK KOMÁROMBAN - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Komárom

Komáromi turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Komárom városa Magyarország északi határán, Komárom-Esztergom megye nyugati peremén, a Duna jobb partján fekszik. A várost az Erzsébet-híd köti össze egykori északi részével, a ma már Szlovákiához tartozó Komárnoval. Komárom nyugati része a természeti szépségeiről, növényritkaságairól és a török korban teljesen elpusztult apátságáról híres Koppánmonostor, míg keleti oldala a római emlékeiről nevezetes Szőny (Brigetio).

Az István király által alapított Komárom fénykora a római kor után a honfoglalással kezdődött, amikor a Duna északi partján erős földvárat építettek, mely a XV. században is kedvelt pihenőhelyként funkcionált. A vár tovább erősödött és a XVII. században felépítették a város felöli részét, az ötszögű Újvárat. 1809-ban rövid időre birodalmi központtá is vált Komárom, amikor I. Ferenc német-római császár és magyar király idemenekült egész udvartartásával Napóleon elől. Ennek eredményeként vált Komárom az "erődök városává". Ezekből látható még ma is a Monostori-, a Csillag- és az Igmándi-erőd.

A város kiemelkedő nevezetességei közé tartozik még a Klapka György Múzeum, ahol az időszakos kiállító teremben Komáromhoz kötődő képző-, és iparművészeti, valamint néprajzi és helytörténeti kiállításokat rendeznek. A múzeumban található a Római Kőtár, ahol a Szőny területén talált kőfaragványokat tekinthetjük meg, illetve a Magyar Tengerészettörténeti Gyűjtemény, az ország egyetlen magyar kereskedelmi és haditengerészetével foglalkozó gyűjteménye.

A Belváros főterén áll az 1747-ben épített református templom, mely előtt Jókai Mór mellszobra, mellette pedig, a város egyik legrégebbi háza található, amely egykor fontos postakocsi állomásként működött. A látnivalók közül érdemes még megtekinteni a Szent Teréz kápolnát, a Jézus szíve római katolikus templomot, és Czibor Zoltán, a legendás Aranycsapat balszélsőjének emléktárgyaiból álló emlékszobát. A fürdőzni vágyókat pedig, a Komáromi strandfürdő várja gyógyhatású termálvízével.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* múzeumok * parkok * színházak * termálfürdők * történelmi épületek
Szállodák:

Hotel Corner

Kategória: * * *
Szállodánk Komárom központjában az 1-es főút mentén fekszik, Győr irányába haladva, 5 perces autóútra a helyi ipari parktól. Üzleti szállodaként elsősorban a külföldi és belföldi üzletembereket várja, de természetesen a pihenni vágyók is kellemes napokat tölthetnek el itt.
Hotel Cornerwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.