UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK VESZPRÉMBEN - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Veszprém

Veszprémi turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése A Balaton-felvidék és a Bakony között elterülő 59 000 lakosú város történelmi múltja és emlékei egészen a honfoglalás idejéig nyúlnak vissza. Veszprémet sokan a királynék városaként emlegetik. Szent István király felesége, Gizella 1001-ben itt alapította meg Magyarország első püspöki székesegyházát, és így a veszprémi püspököket illette meg a királynék koronázási előjoga. A település ekkor vált a katolikus egyház egyik jelentős központjává, és ezt a szerepét a mai napig megőrizte, hiszen Veszprém 1993 óta érseki székhely.

A történelmi város építészeti emlékekben, látnivalókban igen gazdag. A Szentháromság téren tekinthetők meg leghíresebb épületei, a gótikus stílusú Érseki Palota, valamint a Gizella kápolna melynek különlegessége, hogy falait korai apostolfreskók díszítik. Veszprém múzeumokban is bővelkedik; kiállítások, gyűjtemények sora várja a kultúrára fogékony látogatókat. Érdemes ellátogatni a Magyar Építőipari Múzeumba, a Gizella királyné Múzeumba, valamint a Művészetek Házába, amelynek kiállítótermeiben és galériáiban többek között kortárs művészek munkáit is megcsodálhatja a közönség. A Laczkó Dezső Múzeumban - mely valaha Magyarország első nyilvános könyvtára volt - helytörténeti kiállítások várják az érdeklődőket.

A szórakozni vágyók részére Veszprém élénk kulturális élete sokféle kikapcsolódási lehetőséget biztosít sorozatos fesztiváljaival és három színházával. A természetbarátok kirándulást tehetnek Veszprém európai hírű állatkertjében, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* állatkert * múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:

Hotel Betekints

Kategória: * * * *
Békés zöldövezeti környezetben igényesen berendezett és felszerelt szobákkal és apartmanokkal, igazi magyar ízeket kínáló étteremmel, a legmodernebb technikával felszerelt konferenciatermekkel és széleskörű szolgáltatásainkkal várjuk Önöket szállodánkba.
Hotel Betekints
Hotel Villa Medici

Kategória: * * * *
A Hotel Villa Medici a királynék városának festői szépségű völgyében, Veszprém legszebb részén, a Viadukt lábánál fekszik.
Hotel Villa Mediciwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.