UTAZÁSI INFORMÁCIÓK SZOMBATHELY - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Szombathely

Szombathelyi turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Szombathely Vas megye székhelye, a Nyugat-Dunántúl egyik legfontosabb települése. A várost Kr. u. 43-ban alapították, a Rómaiak kereskedelmi és kulturális tevékenysége virágoztatta fel. A város eredeti római neve Savaria volt.

Magát a Szombathely elnevezést a szombatonként tartott piacról kapta a város, amikor is a környékről összeseregletek az emberek, ki vásárolni, ki árulni. A város legszebb látnivalója a Mindszenty tér és a Szili János utca barokk épületegyüttese, de ezen kívül is rengeteg látnivaló van a városban.

Az elmúlt években a város karneváljaival, nyári egyetemével, zenei fesztiváljaival és nemzetközi rendezvényeivel hívta fel magára a figyelmet.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* hegyek és erdők * múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:

Hotel Claudius

Kategória: * * * *
A szombathelyi Hotel Claudius**** magas színvonalú, kényelmes szálláslehetőséget biztosít családok és üzleti vendégek számára egyaránt.
Hotel Claudius
Park Hotel Pelikán

Kategória: * * * *
A Park Hotel Pelikán**** Szombathely szívében, közel a városközponthoz és a történelmi látványosságokhoz, a Pelikán Parkkal szemben, 43 tágas szobával, valamint a város legelegánsabb éttermével, a Villa Pelikánnal várja az utazót.
Park Hotel Pelikánwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.