UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK SZÉKESFEHÉRVÁR - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Székesfehérvár

Székesfehérvári turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Székesfehérvár méltán kapta a királyok városa elnevezést, hiszen a középkorban a királyság világi központja, valamint a magyar királyok koronázási és temetkezési helye volt. A várost Géza fejedelem alapította 972-ben, azonban egyházi és világi jelentőségre Szent István uralkodása alatt tett szert. 1222-ben itt adta ki II. András az Aranybullát, mely 1948-ig a magyar alkotmány alapját képezte. A török hódoltság alatt sok épület rommá vált, de a 18. században a város újra virágzásnak indult, és a belvárosnak a mai napig sikerült megőriznie barokk hangulatát.

Székesfehérvár gazdag történelméből kifolyólag műemlékek sokaságát vonultatja fel a látogatók előtt. A középkori romkertben tekinthetők meg Szent István bazilikájának romjai, valamint az Árpád-kori királysírok. Érdemes ellátogatni a püspöki székesegyházba, a püspöki palota könyvtárába - ahol ritka könyveket őriznek, valamint a gótikus stílusú Szent Anna kápolnához, amely a város egyetlen olyan középkori épülete, mely változatlanul maradt fenn a mai napig. Közkedvelt látnivaló a Közép-Európában egyedülálló Virágóra, a Babamúzeum, valamint a Szent István Király Múzeum, ahol Magyarország egyik leggazdagabb régészeti gyűjteményét őrzik.

A rengeteg látnivaló mellett a város sokszínű kulturális, és hagyományőrző programokkal és rendezvényekkel várja látogatóit, és a sportolni vágyók számára is széleskörű lehetőséget kínálnak a különböző létesítmények: Jégcsarnok,Városi Uszoda, Alba Regia Sportcentrum, Bregyóközi Szabadidőközpont.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:

Novotel Székesfehérvár

Kategória: * * *
A szálloda a történelmi belváros szélén található, 300 m-re a barokk főutcától, ahol a város főbb nevezetességei, múzeumai rövid sétával elérhetők. Közvetlenül a szálloda mellett van a városi uszoda és strandfürdő, valamint az Alba Plaza bevásárlóközpont.
Novotel Székesfehérvár
Hotel Magyar Király

Kategória: * * * *
A szálloda a belvárosban, a sétálóutca elején található. 5 perc sétával eljuthatunk a városi uszodába, ahol a két 50m hosszú mélymedencén és a gyerekmedencén kívül szauna, konditerem, szolárium, masszázsszalon várja a látogatókat.
Hotel Magyar Király
Hotel Platán

Kategória: * * *
A három csillagos Hotel Platánt 2006 májusában adták át. A korszerű, 24 szobás szálloda színvonalas szolgáltatásaival és felszereltségével várja kedves vendégeit Fehérvár belvárosának zöldövezeti részében.
Hotel Platánwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.