UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK NYÍREGYHÁZÁN - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Nyíregyháza

Nyíregyházi turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Nyíregyháza a Magyarország északkeleti részén elterülő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye. Az először 1209-ben említett "Nyiregyház", folyamatosan fejlődött a századok során és előbb mezővárosi-, majd királyi kiváltságokban részesült. Ezekben az időkben épült fel a közkórház, az új városháza, illetve megjelentek az első utcai lámpák, a Korona-házban több bolt, a Sóstó vendéglő, fürdő, vendéglő, óvoda és iskola. A település 1876-ban lett a megye székhelye és nem sokkal utána felépült a táviroda, a posta- és vízügyi palota, a színház, majd 1911-ben elindult az első villamos is.

A történelmi belvárosban számos világi és egyházi építészeti emlék látható a XVIII-XIX. századból. Ezek közé tartozik a város legértékesebb műemléke, a barokk evangélikus templom, mely Nyíregyháza zenei életének fontos helyszíne. További látnivaló a főtér hangulatát adó Városháza, a Kossuth-szobor és a kéttornyú római katolikus templom. Szecessziós épületei közül említésre méltó az egykori Bristol Szálló és a Görög Katolikus Püspöki Palota, benne az egyháztörténeti gyűjteménnyel.

Emellett számos múzeum és galéria kínál látnivalót városszerte. Kiemelt jelentőségű a Városi Galéria, és a múlt emlékeit őrző Kállay Gyűjtemény, valamint a Jósa András Múzeum. A város gyógyvizéről híres, hangulatos üdülőhelye Sóstógyógyfürdő. Itt található az ország legnagyobb és leggazdagabb vidéki Állatparkja, Északkelet-Magyarország egyetlen élő szabadtéri néprajzi múzeuma, a Múzeumfalu, és a rangos rendezvényközpontként működő Krúdy Vigadó. Pihenésre, kikapcsolódásra csábít a Parkfürdő, a Tófürdő, a Fürdőház és Sóstó legújabb attrakciója az Aquarius Élményfürdő.

Nyáron a gyerekek örömét szolgálja a Csi-hu-hu városnéző kisvonat, az egykori villamost idézi az omnibusz, de a környéket bringóhintóval vagy kölcsönzött kerékpárral is felfedezhetjük. A tavon vízibiciklire vagy csónakba szállhatunk, a panorámában a kilátóból gyönyörködhetünk.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* állatkert * múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:

Korona Hotel

Kategória: * * *
A Korona Hotel Nyíregyháza főterén, a belváros szívében található patinás szálloda, amely ideális pihenőhely és kiindulási pont a városunkat és megyénket megismerni vágyók számára.
Korona Hotel
Hotel Continent

Kategória: * * * *
Szálloda és étterem: a városközponttól néhány percnyire, a Sóstói erdő ölelésében, a villanegyed közepén található. Az eklektikus stílusú épület látványa már a megérkezés pillanatában elfelejteti a túlhajszolt élet okozta stresszt.
Hotel Continent
Lugas Hotel

Kategória: * * *

Lugas Hotelwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.