SZEGEDI HOTELEK, SZÁLLODÁK, SZÁLLÁSHELYEK SZEGEDEN - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Szeged

Szegedi szállodák, hotelek, szálláshelyek, képek, apartmanok Szegeden


Kép megjelenítése Évi 2100 órán át süti a nap, ezért a Tisza és a Maros torkolatánál fekvő Szegedet szokás a "napfény városának" is nevezni. A "szőke Tisza" 1879-es nagy árvize után - nemzetközi összefogással- jól tervezett, új város épült, pompás eklektikus-szecessziós épületekkel.

Világhírű terméke az utánozhatatlan Pick Szalámi és a magyaros ételeknek jó ízt adó Szegedi Paprika, melyből bőven kerül a csak itt készített Szegedi Halászlébe is.

A Dóm téren nevezetes épületek sora: a Püspöki Palota, Hittudományi Főiskola, egyetemi intézmények, Katolikus Konviktus, az árvíztől megmenekültek hálájából 1930-ra felépült, lenyűgöző méretű, 5000 főt befogadó, neoromán Püspöki Székesegyház, ismert nevén Fogadalmi-Templom.

A Fogadalmi-Templom 86 mázsás harangja a második legnagyobb az országban. Szentélyében a hímzett szűrbe, szegedi papucsba öltöztetett Madonna remekmívű mozaikképe, az oltártól balra az 1900-as párizsi világkiállításon Grand Prix díjat kapott "Krisztus a keresztfán". Az Európa legnagyobbjai közé tartozó öt manuálos, 9040 sípos orgona a gyakran rendezett orgonahangversenyek főszereplője. A Szent Dömötör Torony, egy XIII. századi templom maradványa. A Nemzeti Emlékcsarnokban a magyar irodalom, művészet és tudomány 90 kiválóságának szobrát helyezték el.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* bazilika * fesztiválok * állatkert * múzeumok * parkok * strand * színházak * Tisza * történelmi épületek * vidámpark
Szállodák:

City Hotel Szeged

Kategória: * * *
A hotel Szeged központjában, a palotás város főterétől a Széchenyi tértől néhány percre található.
City Hotel Szeged
Tisza Hotel

Kategória: * * *
Szeged főterén, 120 éves, patinás, műemlék épületben, kényelmes szobákkal várja a konferenciákra érkező, illetve a pihenni vágyó vendégeket a belvárosi Tisza Hotel.
Tisza Hotel
Hotel Royal

Kategória: * * *
Önt is szeretettel várja Szegeden a Hotel Royal! Szeged legpatinásabb szállodájában, a belváros szívében, színes tévével, rádióval, telefonnal és minibárral felszerelt, légkondicionált szobákban gondoskodunk vendégeink pihenéséről.
Hotel Royal
Dóm Hotel

Kategória: * * * *
A belváros szívében, a Szegedi Dóm közvetlen szomszédságában ez év júliusában nyitott négycsillagos Dóm Hotel 15 db kétágyas szobával, és 2 db apartmannal rendelkezik.
Dóm Hotel
Tisza Sport Hotel

Kategória: * * *
Modern stílusú hotel, zöld környezetben, mely Szeged belvárosától mindössze néhány perc távolságra található. A 64 szobás szálloda Újszegeden, a 43 - as főútról a Tiszán átívelő hídtól jobbra, csendes kertvárosi környezetben helyezkedik el.
Tisza Sport Hotel
Tisza Corner Hotel

Kategória: * * *

Tisza Corner Hotel
Novotel Szeged

Kategória: * * *
A Novotel Szeged a város legszebb részén, a Tisza partján várja kedvesvendégeit. A Szeged szívében álló szálloda 1 kilométerre található a Móra Ferenc Múzeumtól és 2 kilométerre a szegedi Dómtól.
Novotel Szegedwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.