UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK KAPOSVÁRON - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Kaposvár

Kaposvári turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Kaposvár Somogy megye gazdasági, kereskedelmi, idegenforgalmi és kulturális központja, mely jelentős szerepet tölt be a régió életében. A Kapos folyó két oldalára épült város csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, északról Külső-Somogy dombjai, délről a Zselic erdős hegyoldalai veszik körül.

Kaposvár történelmében az első számottevő esemény 1061-ben történt, amikor is Ottó somogyi ispán a mai város közigazgatási határain belül bencés monostort alapított, melynek maradványa a város legrégebbi védett műemléke. A XIV. században felépült a vár, mely a Rákóczi-szabadságharcot követően megsemmisült, és romjai ma már alig láthatóak. A város XVIII. századi újjáépítésének helye a vártól északabbra fekvő magasabb területek lettek, ahol a lakosság növekedésével felépültek a fontosabb közintézmények, mint a megyeháza, és a gyógyszertár. A XX. századra megépült a Nemzeti Kaszinó, a Szent Imre-templom és a református templom is. 1990-ben Kaposvár a Dél-Dunántúl második legnépesebb városává nőtte ki magát, megyei jogú várossá vált, majd 1993-ban püspöki székhely lett. Ugyanebben az évben Hild Jánost emlékéremmel tüntették ki a belváros rekonstrukciójáért.

A város évente rangos kulturális rendezvényeknek ad helyet a Csiky Gergely színházban, ahol a prózai és zenés darabok mellett a gyermekelőadásokra is nagy hangsúlyt fektetnek. Legszebb terén, a Kossuth téren található a Városháza és a Nagyboldogasszony Székesegyház. Emellett érdemes felkeresni a város első, szintén építészeti értékekkel büszkélkedő gyógyszertárát, az Aranyoroszlán Patikát. Kaposvár múzeumai közül említésre méltó Rippl-Rónai József villája, a Vaszary Képtár, a Pannon Galéria, az Ásványmúzeum, a Steiner Gyűjtemény és a Lazarine Illattár.

Kaposvár kulturális kínálata mellett sokféle lehetőséget nyújt a szabadidő más jellegű eltöltésére is. A Kaposvári Városi Fürdő termál-, úszó- és gyermekmedencéivel várja fürdőzni vágyó vendégit, míg a város környéki erdők, tavak kiváló programot nyújtanak a természet kedvelőinek. A lovassportok iránt érdeklődők részére a Deseda-tó mellett található Lovasakadémia és lovasbázisok nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* múzeumok * parkok * színházak * történelmi épületek
Szállodák:

Borostyán Vendégház

Kategória: * * *
Kaposvár történelmi belvárosában, a Csiky Gergely Színház és a Sétálóutca szomszédságában található patinás vendégház.
Borostyán Vendégházwww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.