UTAZÁSI INFORMÁCIÓK, SZÁLLODÁK MISKOLCON - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Miskolc

Miskolci turistainformációk, képek, szállodák


Kép megjelenítése Miskolc történelme egészen a jégkorszaki ősember-kultúrákig visszavezethető. Első ismert lakói a kelták egyik törzse, a kotinuszok, a vaskor végén telepedtek meg a vidéken. A magyar emlékek több mint egy évezredre nyúlnak vissza. A település a XI. századtól lett a központja Miskóc nemzetségnek, majd a XIV. században I.(Nagy) Lajos diósgyőri királyi váruradalmához csatolta. A török harcoknak ugyan sok épület áldozatul esett, de a XVIII. Században Miskolc újjáépült, és templomokkal, iskolákkal, város- és megyeházzal gazdagodott.

A miskolci polgárok adományainak köszönhetően 1823-ban itt épült meg az ország első magyar kőszínháza. A háborúk utáni hanyatlásból a város hamar felépült, és a '60-as, '70-es évek ipari fejlesztéseinek köszönhetően lakosságának száma jelentősen megnőtt, a '80-as évek végén pedig megkezdődött a belváros rekonstrukciója, ami a mai napig tart.

A város legfőbb nevezetessége és egyben jelképe, Miskolc "hegyén", az Avas dombon emelkedő kilátó, valamint a gótikus avasi templom. Természeti szépsége teszi vonzóvá Miskolctapolcát, Lillafüredet, és Felsőhámort. Tapolca hatalmas parkjáról, gyönyörű csónakázótójáról, valamint egyedülálló barlangfürdőjéről híres, míg Lillafüred és Felsőhámor legismertebb látnivalói a Palota-szálló, a Hámori-tó, és az Anna- és István-barlangok. A belvárosban templomok és múzeumok sokasága várja a látogatókat.

Miskolc élénk kulturális élete, színvonalas rendezvényei különleges vonzerőt kölcsönöznek a városnak. Nagyszabású rendezvények, fesztiválok, koncertsorozatok várják a szórakozni vágyókat, és a komolyabb művészetek kedvelőinek színházi előadások, hangversenyek, irodalmi estek és az operafesztivál nyújthat kellemes kikapcsolódást. A diósgyőri várban nyaranta középkori várjátékokkal mulattatják a közönséget.
Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése Kép megjelenítése
A város/régió nevezetességei:

* múzeumok * parkok * színházak * termálfürdők * történelmi épületek
Szállodák:

Hotel Károly

Kategória: * * *
A nyolcszintes épület tetejéről csodálatos, egyedülálló kilátás nyílik az egész városra, de legfőképp a Sajó-völgyére, a Zempléni-hegyekre, a Tokaji-magaslatra és az abaúji dombokra.
Hotel Károly
Hotel Szeleta

Kategória: * * *
A Hotel*** a Bükki Nemzeti Park területén található, Lillafüredtől 1, Miskolc belvárosától mintegy 10 km-re. Földrajzi fekvése rendkívül szerencsés, hiszen a Hotel közelében található Lillafüredi Erdei vasút, Szeleta barlang, István Cseppkőbarlang, Hámori Tó, Szinva Patak vízesés stb.
Hotel Szeletawww.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.