TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Margitsziget


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz:
Budapest tömegközlekedése
Budapest Metróvonalai
Budapest időjárása
Központi Vásárcsarnok
Szent István Bazilika
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
Gellért-hegy
Budapesti fürdők
Operaház
Szépművészeti Múzeum
Műcsarnok
Múzeumok és galériák
Hősök tere
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapesti Vidámpark
Városligeti Műjégpálya
Margitsziget
Citadella
Sziget Fesztivál
Ráday utca
Puskás Ferenc Stadion
Egyetemi Botanikus Kert (Füvészkert)
Budapest Kártya
Budapesti cukrászdák
Budapest városszerkezete
Ferihegy 1 repülőtér
Ferihegy 2 repülőtér
Légitársaságok Ferihegyen
Parkolás Budapesten
Nyilvános WC-k
Távolságok Budapesttől
Szilveszter Budapesten
Budapest légszennyezettsége
Zsebtolvajok Budapesten
Hajléktalanok Budapesten
Pénzváltás Budapesten
Hajóközlekedés Budapesten
West End City Center
Piaci szokások
A Duna Budapesten

Magyarországi turizmus

Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
A sziget kb. 2500 méter hosszú, legszélesebb pontján (a középrészen) kb. 500 m széles, területe mintegy 96,5 hektár. Mai alakját a 19. század végén, három különálló sziget, a Festő-, a Fürdő-sziget, valamint a Nyulak szigetének mesterséges egyesítésével alakították ki.

Két híd között található, a Margit híd és az Árpád híd között. A Margit hidat Ernest Gouin francia mérnök tervezte és a francia Société des Bettignoles társaság építette 1872- 76 között. A híd néhány szobrát Gustave Eiffel készítette.

A sziget a sport szerelmeseinek egyik kedvenc helye, különösen a futók kedvelik a kiváló futópálya miatt. A szigeten számos sportlétesítmény található, a legismertebbek a Palatinus Strandfürdő (Budapest legnagyobb szabadtéri uszoda komplexuma), a Hajós Alfréd Sportuszoda (itt rendezték a 2006-os úszó EB-t), a teniszpálya, a Kajak Klub és a Judo Klub és az Atlétikai Centrum.

A sziget növény és állat világa is nagyon gazdag és változatos, számos értékes és védett növény és állat található itt. A rózsák szemet gyönyörködtetőek, a körül-belül 150 éves platánfák pedig igazi kuriózumok.

A legismertebb látnivalók a Centenáriumi Emlékmű (Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 100. évfordulója alkalmából készítette Kiss István szobrászművész), a Japánkert a halastóval, a mini-állatkert különleges vizimadarakkal, a zenélőkút, a sziklakert és az UNESCO által védett vizitorony.

A Margitsziget nevei a különböző korokban: Urak-sziget, Nyulak szigete (latinul: Insula leporum). Szent András szigete, Boldogasszony szigete, Lánysziget, Kvszadaszi (törökül), Budai sziget, Palatinus-sziget voltak, jelenlegi nevét IV. Béla lányáról, Szent Margitról kapta.

A XVIII-dik századig apácák laktak itt, és számos kolostor és templom volt a szigeten. 1908 óta áll nyitva a nagyközönség előtt.

A szigetre csak taxik, és egy autóbusz hajthatnak be, autók csak célforgalomból. A sziget északi részén található egy parkoló a hotel vendégei részére.

A sziget legismertebb szórakozóhelye a Holdudvar, a helyi egyetemisták és a külföldiek egyik kedvenc helye. A legnépszerűbb bulikat péntek és szombat esténként tartják.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.