TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Budapesti fürdők


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz:
Budapest tömegközlekedése
Budapest Metróvonalai
Budapest időjárása
Központi Vásárcsarnok
Szent István Bazilika
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
Gellért-hegy
Budapesti fürdők
Operaház
Szépművészeti Múzeum
Műcsarnok
Múzeumok és galériák
Hősök tere
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapesti Vidámpark
Városligeti Műjégpálya
Margitsziget
Citadella
Sziget Fesztivál
Ráday utca
Puskás Ferenc Stadion
Egyetemi Botanikus Kert (Füvészkert)
Budapest Kártya
Budapesti cukrászdák
Budapest városszerkezete
Ferihegy 1 repülőtér
Ferihegy 2 repülőtér
Légitársaságok Ferihegyen
Parkolás Budapesten
Nyilvános WC-k
Távolságok Budapesttől
Szilveszter Budapesten
Budapest légszennyezettsége
Zsebtolvajok Budapesten
Hajléktalanok Budapesten
Pénzváltás Budapesten
Hajóközlekedés Budapesten
West End City Center
Piaci szokások
A Duna Budapesten

Magyarországi turizmus

Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Széchényi Gyógyfürdő: A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője. Már 1881-ben "Artézi fürdő" működött a helyén, a jelenlegi fürdő 1913-ban épült fel. Az uszoda medencéinek rekonstrukciójára 1999-ben került sor. Az ún. élménymedencében megtalálható a sodrófolyosó, a víz alatti pezsegtetés, a nyakzuhany, az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár és még sok más, eddig kevésbé ismert szolgáltatás. Egyéb szolgáltatások: nappali kórház keretein belül komplex fizioterápiás osztály, víz alatti torna, termál medencefürdő, finn szaunák, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, orvosi gyógymasszírozás, frissítőmasszázs, gyógyivókúra, fitness terem, zsírégető torna, aerobic, vízi aerobic, stb.

Rudas Gógyfürdő: A XV. Században, a török uralom idején törökfürdő működött a mai gyógyfürdő helyén. A 10 m átmér.j. kupola alatt, amelyet 8 oszlop tart, egy nyolcszöglet. medence található. 1936 óta a termálfürd.t kizárólag férfiak látogathatják. A fürd.ben nappali kórház is m.ködik komplex fizioterápiás osztállyal. Egyéb szolgáltatások: termálfürdő (6 medencével), víz alatti vízsugármasszázs, uszoda, ivókúra, lábápolás, frissítő masszázs, orvosi gyógymasszázs.

Király Gyógyfürdő: A fürdő építését 1565-ben kezdték a törökök, közvetlen melegvízbázisa nem volt. Céljuk ezzel a fürdővel az volt, hogy ostrom idején is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. 1796-ban a König család birtokába került, nevét is erről a családról kapta. Szolgáltatások: termálmedence fürdő, víz alatti vízsugármasszázs, orvosi gyógymasszázs, frissítő masszázs, lábmasszázs, lábápolás, 2 személyes finnszauna kádfürdővel, gyógyászati segédeszközök forgalmazása.

Római Strandfürdő: Már a római korban is ismert vízadó térség volt, melyet szenthelyként tiszteltek, a szentély falait a régészek fel is tárták. 1930-ban alapították meg a Római Strandfürdőt, 1964-ben nyílt meg a felújított strand, amit 2000-ben korszerűsítettek. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált.

Pünkösdfürdői Strand: A fürdő Hajós Alfréd tervei alapján épült 1935-ben a Duna partján. A gyönyörű környezetben, zöldben, rózsalugasok között levő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A strandot 2002-2003-ban újították fel és élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítették a strand szolgáltatásait.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.