TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Budapesti Vidámpark


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz:
Budapest tömegközlekedése
Budapest Metróvonalai
Budapest időjárása
Központi Vásárcsarnok
Szent István Bazilika
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
Gellért-hegy
Budapesti fürdők
Operaház
Szépművészeti Múzeum
Műcsarnok
Múzeumok és galériák
Hősök tere
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapesti Vidámpark
Városligeti Műjégpálya
Margitsziget
Citadella
Sziget Fesztivál
Ráday utca
Puskás Ferenc Stadion
Egyetemi Botanikus Kert (Füvészkert)
Budapest Kártya
Budapesti cukrászdák
Budapest városszerkezete
Ferihegy 1 repülőtér
Ferihegy 2 repülőtér
Légitársaságok Ferihegyen
Parkolás Budapesten
Nyilvános WC-k
Távolságok Budapesttől
Szilveszter Budapesten
Budapest légszennyezettsége
Zsebtolvajok Budapesten
Hajléktalanok Budapesten
Pénzváltás Budapesten
Hajóközlekedés Budapesten
West End City Center
Piaci szokások
A Duna Budapesten

Magyarországi turizmus

Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
A Budapesti Vidámpark a Vurstli és az Angol Park összevonásával jött létre, több mint fél évszázaddal ezelőtt. Mai formájában 1950 óta működik, ám múltja ennél sokkal régebbre nyúlik vissza, hiszen elődei már az 1800-as, illetve az 1900-as évek eleje óta léteznek.

A park jelenleg 6,5 hektárnyi területen üzemel, és több mint 40 különböző játékkal várja a látogatókat, melyek közül 5 műemlék. A pörgő-forgó, össze-vissza tekeredő, zenélő játékok labirintusában a bejáratnál kapható ingyenes katalógus nyújt segítséget, amely a park büszkeségeit bemutató fotókon kívül, angol és német nyelvű térképet is tartalmaz.

Az elmúlt években a park vezetősége nagyszabású megújulási folyamatba fogott, melynek célja a szórakoztató berendezések számának a növelése volt. Az egyik legnagyobb sláger, a Looping Star, a Skóciából érkezett átfordulós hullámvasút, a Gólkirály nevű, interaktív góllövő játék, és a Lézerdodgem a világ egyik legnagyobb és Európa egyetlen ilyen berendezése, amely hamar a látogatók egyik kedvencévé vált.

A Vidámparkban a számos modern berendezés mellett műemlék létesítmények is találhatók, melyek rekonstrukciójára és a hozzájuk tartozó technikai berendezések védelmére nagy gondot fordítanak. Külön említést érdemel az 1906-ban épített, Europa Nostra-díjjal kitüntetett körhinta, és az 1922-ben épült favázas, 1 km hosszú hullámvasút. Ezen felül a barlangvasút, a céllövölde hátfala, a mesecsónak és a dodgem is a XX. század első évtizedeiből származó építmények. A társaság további feladatai között tartja számon a parkosítást, a régi tó visszaállítását, illetve a díszburkolat kiépítését az Angol Park jellegének megőrzése érdekében.

A parkot évente 1 millióan keresik fel, melyhez nagyban hozzájárulnak a társaság által évente megrendezett rendezvények és érdekes programok. A 10 éven aluli gyerekek számára a kis Vidámpark, valamint a Gyermekkert nyújt szórakozási lehetőséget, ahová nincs belépődíj, azonban a játékok itt is, mint a Vidámpark más területén, csak külön jegyekkel vehetők igénybe.

A Vidámpark Budapest XIV. kerületében, a Városligetben, az Állatkerti körút 14-16. alatt található. Tömegközlekedési eszközök közül leggyorsabban a millenniumi földalatti vasúttal, a 72-es, 75-ös és 79-es trolibuszokkal, valamint a 4-es, a 20-as és a 30-as autóbuszokkal közelíthetjük meg.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.