TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Ferihegy 2 repülőtér


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz:
Budapest tömegközlekedése
Budapest Metróvonalai
Budapest időjárása
Központi Vásárcsarnok
Szent István Bazilika
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
Gellért-hegy
Budapesti fürdők
Operaház
Szépművészeti Múzeum
Műcsarnok
Múzeumok és galériák
Hősök tere
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapesti Vidámpark
Városligeti Műjégpálya
Margitsziget
Citadella
Sziget Fesztivál
Ráday utca
Puskás Ferenc Stadion
Egyetemi Botanikus Kert (Füvészkert)
Budapest Kártya
Budapesti cukrászdák
Budapest városszerkezete
Ferihegy 1 repülőtér
Ferihegy 2 repülőtér
Légitársaságok Ferihegyen
Parkolás Budapesten
Nyilvános WC-k
Távolságok Budapesttől
Szilveszter Budapesten
Budapest légszennyezettsége
Zsebtolvajok Budapesten
Hajléktalanok Budapesten
Pénzváltás Budapesten
Hajóközlekedés Budapesten
West End City Center
Piaci szokások
A Duna Budapesten

Magyarországi turizmus

Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Reptéri transzfer Budapest

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér Budapest egyetlen repülőtere, Magyarország öt nemzetközi repülőterének egyike. Nevét Mayerffy Ferencről, a környék egykori bérlőjéről kapta a XIX. század közepén. 16 km-re, délkeletre fekszik a fővárostól. A repülőtéren található három terminálról (1, 2A, 2B) jelentős számú nemzetközi járat indul, főleg Európa nagyvárosaiba, de Ázsiába, Észak-Amerikába és a Közel-Kelet országaiba is.

Terminál történet: 1985-re felépült a ferihegyi repülőtér 2-es terminálja, s ettől kezdve a régi, 1-es fokozatosan kezdett veszíteni jelentőségéből. A repülőtérnek 2A és 2B terminálja van.

Terminál 2A: Eredetileg kizárólag a Malév számára építették, melynek járatai a Ferihegy 2A-ról indulnak és oda érkeznek. Napjainkban azonban már ide érkeznek az Air Malta, a Carpatair, a CSA Czech Airlines és a Moldavian Airlines.

Terminál 2B: Bár a 2A terminálhoz kapcsolódik, mégis külön terminálként tartják nyilván. A Ferihegy 2B a magán- és üzleti repülőgépek és a VIP járatok fogadását látja el 24 órás szolgálatban, illetve innen indulnak és érkeznek a diszkont légitársaságok is. A Ferihegy 2-es terminálja mellett, néhány éve nyílt Ferihegyi Repülőgép Emlékparkban üzemel egy látogatható kiállítás, ahol a magyar polgári repülésben használt minden fontosabb géptípus megtekinthető, a kezdeti korszakban használt Li-2-estől egészen a 2000-ig szolgálatot teljesítő, tekintélyes méretű Tu-154-esig. Az érdeklődő kipróbálhatja a navigátor vagy a pilóta helyét és utasként helyet foglalhat az egyik utasszállítóban. A gyűjtemény hét repülőgépén kívül, egy mentőhelikopter és egy leszállítóradar idézi egy miniatűr repülőtér hangulatát, amely magával ragadja a kíváncsi látogatót.

Közlekedés: A Kőbánya-Kispest metró végállomásról induló 200-as buszjárattal utazhatnak egészen a Ferihegy 2A és 2B-ig, amelyről pontosan a két terminál között szállhatnak le. Az utazás nem éppen leggyorsabb fajtája, hiszen a busz nem közvetlen járat a repülőtérre, és számolni kell a köztes megállókkal. Azonban sűrűn közlekedik, nagy tér áll rendelkezésre a csomagoknak és légkondicionálóval is felszerelt. Ha pedig a repülőtérről szeretnének a városba eljutni, akkor szintén ezzel a busszal tehetik meg melynek megállója a 2A és 2B között található és visszavisz a már előbb említett Kőbánya-Kispest végállomásig, ahonnan a "kék" metró 25 perc alatt éri el a város központját, a Deák Ferenc teret.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.