TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Szállodák a Váci utca környékén


Budapesti szállodák:
Szállodák a Váci utca környékén
Szállodák a Gellért fürdő környékén
Internet a hotelben
Olcsó szállodák Budapesten
Hotelek buszos parkolás esetére
Állatbarát szállodák
Szállodák mozgássérültek számára
Budapesti hotelek kilátással
Szobatípusok
Családi szobák
Luxuslakosztályok
Szállodai kategóriák
Hotelek a repülőtér közelében
Szállodák a pályaudvarok közelében
Szállodák metróvonal közelében
Szállodák az Opera közelében
Danubius szállodák Budapesten
Úszómedencés hotelek
Szállodák squash-pályával
Hotelek a Hungexpó közelében
Szállodák Budapest - marathonra
Apartmanok Internet hozzáféréssel
Szállások diákcsoportoknak
Hotelek parkok közelében
A legnagyobb budapesti szálloda
Szállodahajók Budapesten
Szállodák a Várnegyedben
Hotelek a Kongresszusi Központ közelében
Hotelek díjmentes parkolással
Szállodák friss levegővel
Szállodák a tűzijátékra
Sétálóutcában lévő hotelek
Hotelek a Puskás Ferenc stadion közelében
Romantikus szobák
Szállodák a Parlament közelében
Szállodák a Duna-korzón
A legkisebb szálláshelyek
A legdrágább lakosztályok
Szállások a Deák tér közelében
Lánchíd közelében lévő szállások
Accor Hotelek
Hotelek Biliárdasztallal
Budai hegyekben lévő panziók
Hotelek kerületenként

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Budapesten a belváros a legtöbb turistának a Váci utcát és környékét jelenti. Ez a sétáló utca a Duna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Az utca két részre osztható: az Erzsébet hídtól délre helyezkedik el az úgynevezett régi Váci utca, a hídtól északra a Vörösmarty térig pedig az új Váci utca.

Az új Váci utca elsősorban exkluzív üzleteiről híres, míg a régi oldalon a boltok mellett több a kávézó és az étterem is. A turisták mindkét oldalt egyformán szeretik, vannak, akik budapesti tartózkodásuk alatt alig mozdulnak ki erről a területről, hiszen itt mindent megtalálnak maguknak. Rengeteg a szuvenír bolt, és bár az árak itt a legmagasabbak a városban, sokan itt szerzik be a hazavinni kívánt magyar különlegességeket.

Természetesen a legtöbb turista megpróbál valahol a környéken szálláshelyet foglalni magának. Az abszolút favorit a Mercure Budapest City Center (korábbi Taverna Hotel), hiszen ez a 4 csillagos szálloda az új Váci utca közepén található, és ez az egyetlen szálloda közvetlen a sétálóutcában. A szállodának van saját étterme és kávézója is, melyet sok, nem a szállodában lakó turista is szívesen igénybe vesz. A Mercure Budapest City Center szobáit 2006 tavaszán gyönyörűen felújították. Kb. 150 méterrel odébb, a Pilvax közben található a City Hotel Pilvax. Ez egy kisebb, de annál barátságosabb 3 csillagos hotel. A Pilvaxnak is van étterme, és nyáron egy szép kis kiülős teraszt is üzemeltetnek a Pilvax közben. Idősek ne válasszák ezt a szállodát, mert nincsen lift. A recepciósok mindig segítenek felvinni a csomagokat (nem magasak az emeletek), de a lépcsőket már nem segítenek megmászni. A reggeliző részben a vitrinekben egyébként megtekinthető az 1848-as forradalom néhány relikviája, mivel a Pilvax Kávéházban tanácskoztak annak idején a márciusi ifjak.

A Pilvax épületében, csak a másik oldalon található egy nagyon szép kis pár szobás panzió, a Leó Panzió. A panzió az épület második emeletén van, a szobák nagyon szépek, tágasak és jól felszereltek. Néhány szoba a forgalmas Kossuth Lajos utca felé néz, de az ablakok hangszigeteltek, nem szűrődik be zaj. Az Erzsébet híd lábánál, a régi és az új Váci utca találkozásánál található a City Hotel Mátyás. Itt egy lakóházban lettek lakások szobákká átalakítva. Az épületben nem minden lakás tartozik a hotelhez, vannak egyéb lakók is, de ez még soha nem okozott problémát. A recepció egy külön részben van, belépés és a lépcső után balra, míg a szobák az épületben elszórva találhatók. A hotel alatt található a híres Mátyás Pince Étterem, a vendégek itt fogyaszthatják el a reggelijüket. Az étterem nagyon szép és hangulatos, igazi különlegesség ahová önmagában is érdemes betérni. A hotelben van egy pár szoba, amelyeknek az ablakából oldalra kitekintve részben látni a Dunát, de ezeket nem nevezném dunai kilátású szobáknak. Aki dunai kilátást szeretne, az foglalja le a River Apartmannál a kétszobás lakást. Ez egy 70 négyzetméteres kétszobás lakás, teljes dunai panorámával, a régi Váci utca elejénél, a Belgrád rakparton.

A közeli Ferenciek terénél, kb. 100 méterre a régi Váci utcától található a 3 csillagos Erzsébet Szálloda, amely 1873-ban nyitotta meg kapuit. Ez a szálloda a Danubius szállodalánc tagja és nagyon sok turista szereti központi elhelyezkedése és történelme miatt. Az új Váci utca és a Deák tér között, kb. 200 méterre a Váci utcától található két 5 csillagos hotel is, a Hotel Corvinus Kempinski és a Hotel Le Meridien. Mindkét szálloda mindent kielégítő luxus szobákat és szolgáltatásokat kínál. A Kempinski egy kicsit modernebb, a Le Meridien pedig egy árnyalattal elegánsabb. Mindkét szálloda sok prominens vendéggel büszkélkedik, popsztároktól különböző elnökökig.

Szintén a sétálóutca újonnan kialakított részének közelében, egy csendes kis utcában található a Zara Hotel. A szálloda a turisták által kedvelt üzletek, kávéházak, éttermek, szórakozóhelyek, a Központi Vásárcsarnok és egyéb turisztikai nevezetességek gyűrűjében, a Dunától csupán néhány lépésnyire fekszik. A négycsillagos hotel épülete és teljes komfortot nyújtó szobái a nemzetközi butikhotelek igen kedvelt, modern és elegáns stílusában kerültek kialakításra.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.