TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Úszómedencés hotelek


Budapesti szállodák:
Szállodák a Váci utca környékén
Szállodák a Gellért fürdő környékén
Internet a hotelben
Olcsó szállodák Budapesten
Hotelek buszos parkolás esetére
Állatbarát szállodák
Szállodák mozgássérültek számára
Budapesti hotelek kilátással
Szobatípusok
Családi szobák
Luxuslakosztályok
Szállodai kategóriák
Hotelek a repülőtér közelében
Szállodák a pályaudvarok közelében
Szállodák metróvonal közelében
Szállodák az Opera közelében
Danubius szállodák Budapesten
Úszómedencés hotelek
Szállodák squash-pályával
Hotelek a Hungexpó közelében
Szállodák Budapest - marathonra
Apartmanok Internet hozzáféréssel
Szállások diákcsoportoknak
Hotelek parkok közelében
A legnagyobb budapesti szálloda
Szállodahajók Budapesten
Szállodák a Várnegyedben
Hotelek a Kongresszusi Központ közelében
Hotelek díjmentes parkolással
Szállodák friss levegővel
Szállodák a tűzijátékra
Sétálóutcában lévő hotelek
Hotelek a Puskás Ferenc stadion közelében
Romantikus szobák
Szállodák a Parlament közelében
Szállodák a Duna-korzón
A legkisebb szálláshelyek
A legdrágább lakosztályok
Szállások a Deák tér közelében
Lánchíd közelében lévő szállások
Accor Hotelek
Hotelek Biliárdasztallal
Budai hegyekben lévő panziók
Hotelek kerületenként

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Azon vendégek, akik budapesti tartózkodásuk alatt úszómedencével rendelkező hotelben szeretnének megszállni, bő választékot találnak kínálatunkban. Ezen helyeket számos különböző elv szerint lehetne csoportosítani, csillag szerinti besorolás, a medencék mérete, a szálláshely elhelyezkedése a városközponthoz képest, de túránk során inkább azt vettük figyelembe, hogy milyen típusú vízzel is találjuk szembe magunkat. Azaz, a medencék feltöltéséhez termál-, csak a nap által melegített normál, illetve fűtött vizet használnak-e. Természetesen a csoportokon belül a konkrét egységekről bővebb felvilágosítást is adunk.

A termálvizet említve itt kell egy kis történelmi kitérőt tennünk. Manapság Budapest európai hírű fürdőváros, de ennek évszázados, évezredes hagyományai vannak. Ezt a jelzőt főleg a város Óbuda és Buda nevű területei alatt megbúvó meleg- és gyógyvízkincsének köszönheti. A feltörő víz fürdőkben való hasznosítása a történelem előtti időkre nyúlik vissza. Feltehetően már a kelta időkben használták. Az akkor itt álló bronzkori falunak Ak Inq volt a neve, mely "Bő vizet" jelent. A Kr. u. I. században ide érkező rómaiak a területet Aquincum-nak keresztelték el, és a források vizét egy épített vízvezetékkel továbbították a városba, az itt lévő közfürdőkhöz. A XIV. és XV. században a királyi családok több új gyógyfürdőt építettek. A következő nagy fejlődés akkor következett be, amikor a törökök 1541-ben megszállják Budát, és maradnak is vagy 150 évig, miközben néhány dzsámin, türbén és karavánszerájon kívül jószerivel csak fürdőket építenek. A XIX. század második felében a balneológia tudományának fejlődése és a mélyfúrási módszerek kifejlesztése és tökéletesítése hozott ezen a területen újabb nagy változást. Az ekkor talált 44-75 Celsius fokos, ásványi sókban gazdag víz teremtette meg a lehetőséget a mai Európa egyik legnagyobb fürdővárosának létrejöttéhez.

A budapesti idegenforgalom megindítói is ezek a gyógy- és termálvízkincsre alapozva épült fürdők és a melléjük épített szállodák, gyógyszállók voltak. Jelenleg 5 budapesti hotel medencéit táplálja forrásvíz. Nézzük melyek ezek.

A város legrégebbi ilyen szállodája a négycsillagos Danubius Hotel Gellért. Különleges vonzerőt jelent a szállodához közvetlenül kapcsolódó épületrészben található Gellért Fürdő, melynek nyitott úszómedencéjét (38 x 14 m, télen zárva), fedett termálmedencéjét (27 x 10 m), hullámfürdőjét, napozó-teraszát, termálfürdőjét, gőzfürdőjét valamint a szaunáját a hotel vendégei térítésmentesen használhatják. A fürdőrészleg vize a Gellérthegy természetes gyógyforrásaiból származik, mely radioaktivitása mellett magas kalcium-, magnézium-, hidrogénkarbonát-, alkáli-, klorid-, szulfát- és fluortartalommal rendelkezik. Kiválóan alkalmas kikapcsolódásra és regenerálódásra.

A városközpont északi szélén - a Duna közepéből kiemelkedő Margitsziget alatt - talált gyógyforrásra alapozva kettő négycsillagos, majd egy ötcsillagos szálloda is épült. Az itt feltörő termálvíz hőmérséklete 70 °C, amely a hotelek hidroterápiás egységeibe kb. 34-40 °C-os hőmérsékletűre hűtve, hatóanyagait 100%-ig megtartva érkezik. Különösen sikeres a mozgásszervi megbetegedések, izom- és bizonyos idegrendszeri bántalmak, valamint perifériás keringési zavarok kezelésében. A következőkben e három hotel fürdőjét mutatjuk be, ahol a szállóvendégek a teljes részleget térítésmentesen használhatják, illetve külön térítés ellenében számos gyógykezelést igénybe vehetnek.

Kezdjük a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Margitsziget-tel (korábban Thermal Hotel Margitsziget), mely a világ első fővárosban épült gyógyszállodája, és az épület földszintjén található Európa egyik legszínvonalasabb gyógyászati központja. Felújított fürdőrészlegben az alábbi, forgatott vizű medencék állnak rendelkezésre:
 • úszómedence (17,5x8,5 m, mélysége 0,9-1,6 m, és a vize 27-28 °C),
 • élménymedence (8x4,5 m, mélysége 1 m, és a vize 32-34 °C),
 • gyógymedence (8x8 m, mélysége 0,9-1,2 m, és a vize 36-38 °C),
 • tornamedence (4x6,5 m, mélysége 1,4 m, és a vize 33-35 °C),
 • súlyfürdő (4x6,5m, mélysége 1,2-1,7 m, és a vize 34-36 °C),
 • 1 kis Kneipp medence
 • tetőtéri medence (12,5x6,5 m, mélysége 0,9-1,6 m, és a vize 26-28 °C), mely csak időszakosan van nyitva május 1 és szeptember 30 között.
  Külön gyermekmedence sajnos nincs. A fürdőben 2 finn-, és 1 gőzszauna, továbbá 1 illatkamra is található. Nyitva tartás: Hétfő-vasárnapig 6:30-21:30-ig.

  A margitszigeti hotellel egyvonalban, a Duna pesti oldalán található az ugyanezen szállodalánchoz tartozó négycsillagos Danubius Health Spa Resort Helia (korábbi Thermal & Conference Hotel Helia). Felújított fürdőrészlegben az alábbi, forgatott vizű medencék állnak rendelkezésre:
 • úszómedence (17x5 m, mélysége 1,3 m, és a vize 26-28 °C),
 • gyógymedence (11x5,2 m, mélysége 0,9 m, és a vize 36-38 °C),
 • tornamedence (5x8 m, mélysége 0,8-1,2 m, és a vize 32-34 °C)
 • súlyfürdő (5x2m, mélysége 2 m, és a vize 34-35 °C)
  Külön gyermekmedence sajnos itt sincs. A fürdőben 2 finn-, és 1 gőzszauna is található. Nyitva tartás: Hétfő-vasárnapig 7:00-22:00-ig.

  A 90-es évek elején ugyanennek a forrásnak a vízére épült a Duna budai oldalán az ötcsillagos Corinthia Aquincum Hotel. Az épület földszintjén az alábbi medencékben úszhatunk, illetve lazulhatunk el:
 • úszómedence (15x8 m, mélysége 0,9-1,8 m, és a vize 26 °C),
 • 2 egyforma méretű termálmedence (6x6 m, mélységük 0,9 m, és a vizük 33-38 °C),
 • 1 kis Kneipp medence
  Külön gyermekmedence sajnos itt sincs. A fürdőben 2 finn-, és 1 infrasszauna, 2 gőzfürdő, és 1 jacuzzi is található. Nyitva tartás: Hétfő-vasárnapig 7:00-22:00-ig.

  Az uszodájában forrásvizet használó hotelek ötödik, és jelen állapotában utoljára megnyitott egysége a szintén ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal, mely a város szívében, az Erzsébet körúton található. Érdekesség, hogy a forrást a hotel újjáépítésekor, véletlenül találták, a földfelszín alatti munkálatok során. A szálloda tulajdonosai még az újranyitást is későbbre tolták, csak hogy megőrizzék ezt az értéket. Végül az épület adottságaihoz igazodva egy medencét tudtak kialakítani, mely 14x7,5 méteres, a víz mélysége 0,9-1,6 méter, hőfoka 27 °C. Továbbá a Royal Spa része 2 jacuzzi, és 2 száraz szauna is. Nyitva tartás: Hétfő-vasárnapig 6:30-22:00-ig.

  A következőkben azokat a hoteleket, és uszodájuk adottságait soroljuk fel, melyek medencéje normál, illetve fűtött vízzel van feltöltve.

  Kínálatunkban, a háromcsillagos kategóriában mindössze 2-3 olyan hotel található a városban, melynek van medencéje. Ezek jellemzően kültéri medencék, és a vizük hőmérséklete az időjárás, azaz a napsütés függvénye.

  Ez alól az egyetlen kivétel a Hotel Stadion, melynek szép belső medencéje van. A szálloda Budapest legnagyobb sportlétesítményeinek, a pár éve a leghíresebb magyar labdarugóról, Puskás Ferencről elnevezett stadion, és a legsikeresebb magyar ökölvívóról elnevezett Papp László Sportaréna szomszédságában található, egy percre a metrótól. A nemrégiben felújított hotel csak azért nem kapta meg a négycsillagos besorolást, mert a szobái egy kicsivel kisebbek az ehhez szükségesnél. A medence 13,5x5 méteres, és nyakmasszírozóval, továbbá ellenáramoltatóval van felszerelve. A vize állandó 26 °C-os. A medence mellett egy koedukált finn szauna is található. Nyitva tartás: Hétfő-péntekig 6:30-21:30-ig, szombaton és vasárnap 7:00-20:30-ig.

  A háromcsillagos kategóriában a városközponttól 15 km-re található Hotel Dunapart kültéri medencéje a legnagyobb méretű. A nyáron üzemelő, 25x13 méteres, 0,8-2 méterig mélyülő medence vize a napsütéses órákban 20-24 °C fokosra melegszik fel.

  Ebben a kategóriában már csak a városközponttól 6-8 percre lévő Hotel Papillon rendelkezik egy kis medencével, 2,5x5 méteres, a mélysége pedig 140 cm. Tulajdonképpen a hotel füves kertjébe süllyesztett kis medence csak a napozás közbeni megmártózásra, és egy kis kánikulai, hűsítő pancsolásra alkalmas, de arra kiváló.

  A négycsillagos kategóriában számos budapesti hotel rendelkezik normál, fűtött vizes medencével.

  A belvárostól tömegközlekedéssel 40-50 percre, az autópályákat összekötő körgyűrű közelében található az Aquarius Hotel. A 12x5 méteres, 140 cm mély medence kiválóan alkalmas a városból való visszatérés utáni lazító úszásra. A víz 27 °C-os. A wellness részlegben egy négyszemélyes jacuzzi (33 °C), és egy finn szauna is a vendégek rendelkezésére áll, hétfőtől péntekig 9:00-21:00-ig.

  A Béke Radisson SAS Hotel, konferencia szálloda, Budapest belvárosában található a Nagykörúton, közel az üzleti negyedhez, a Szent István Bazilikához, a Hősök teréhez a Parlamenthez, és a Margitszigethez. A hotel medencéje 5x8 méteres, 120 cm mély, és a vize 26 °C-os. A medence mellett 1 darab koedukált szauna működik. Az uszoda 8:00-22:00-ig, a szauna 8:30-21:00-ig tart nyitva a hét minden napján.

  A Duna budai oldalán lévő zöldövezet határán, egy kisebb tavacska mellett helyezkedik el a Danubius Hotel Flamenco, közel a városközponthoz, csak pár percnyi távolságra a főváros üzleti és bevásárló negyedétől. A szállodának egy medencéje van, 10x5 méteres,és 120-140 cm mély. A víz hőmérséklete 26 fok. A medencét, és a hozzá tartózó külön férfi, és női finn szaunát, illetve a kétszemélyes infraszaunát hétfőtől csütörtökig 7:00-22:00-ig, péntektől vasárnapig 7:00-21:00-ig lehet használni.

  A Hotel Holiday Beach a belváros zajától távol - 20-25 perc tömegközlekedéssel -,csendes zöldövezetben, közvetlenül a Duna partján várja pihenésre, sportolásra, testi és szellemi felfrissülésre vágyó vendégeit. A több mint egyhektáros kertben fűtött élményfürdő (1,2 m mély, és 26-32 °C), úszómedence (25x15 m, 1,4-1,8 m mély, 25-27 °C), gyermekmedence (0,6 m mély, 28-30 °C), fürdőház napozóterasszal és pool-bárral, 3 finn-, és 1 infraszauna, illetve két 8 személyes jacuzzi kaptak helyet. Nyitva tartás: Hétfő-vasárnapig 9:00-20:00-ig.

  A városnak ugyanezen a területén helyezkedik el a Best Western Lido Hotel & Wellness Center. A hotel beltéri medencéje 8x10 méteres, 150 cm mély, és vize 30-33 fokos. A fürdőben 1 finn-, és 1 infraszauna is található. Nyitva tartás: Hétfő-vasárnapig 8:00-20:00-ig.

  A Hotel Normafa egy csodálatos, erdővel borított hegytetőn, a főváros legszebb kilátópontján, a múlt század művészeinek kedvenc kirándulóhelyén épült. A szabadtéri, fűthető úszómedence 16 x10 m , 150 cm mély, a vize egész évben 26 °Celsius fok meleg. A csak nyáron üzemelő, kör alakú külön gyermekmedence 5 méter átmérőjű, 50 cm mély. Mellettük 2 finn-, és 1 infraszauna ( külön díja van), és 1 gőzkabin üzemel. Nyitva tartás: október 1. - május 31-ig hétközben 16.00-21.00, hétvégén 9.00-21:00. Június1-től- szeptember 30-ig egész héten 9:00-21:00. A szaunákat és a gőzkabint a fitness-wellness központ nyitva tartása alatt egész héten 9:00-24:00-ig lehet használni.

  A Sas-hegy lábánál fekvő, alpesi stílusú Rubin Hotel azokat a vendégeket, turistákat és üzletembereket csábítja, akik a belvároshoz közel, igazi zöldövezeti környezetben kívánják eltölteni budapesti tartózkodásukat. A 2400 négyzetméteres, 3 szintes wellness centrumban 1 úszómedence (8x8 m, 140 cm mély, a víz hőfoka 29 °C),1 jacuzzi, és 1 csak gyermekek által használható medence került kialakításra. A mellettük lévő 1 bio-, és 1 finn szaunával együtt a centrum a hét minden napján 6:00-21:30-ig várja a vendégeket.

  Ezzel a négycsillagos kategóriában körbe is jártuk a lehetséges helyszíneket. A magasabb besorolású, azaz ötcsillagos szálláshelyeken alapkövetelmény az uszoda. Nélküle nem is kaphatnák meg az ötödik csillagot.

  Az Adina (korábban Sydney) Apartment Hotel Budapest legdinamikusabban fejlődő üzleti negyedében található, a kék metró vonalán, ötpercnyi gyalogos távolságra a Westend City Centertől. Úszómedencéje 17x5 m, és 1,6 m mély. A víz hőmérséklete 28-29 °C. Található még itt 1 jacuzzi (36 °C), 1 koedukált finn szauna, és 1 koedukált gőzfürdő. Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 6:00-22:00 (technikai szünet minden nap 12:00-13:00), Szombat-Vasránap: 7:00-22:00 (nincs technikai szünet).

  A város talán legszebb kilátással rendelkező szálláshelye a Hotel Inter-Continental. Dunára néző ablakaiból a világörökség részét képező Budai Várnegyed tárul elénk. A szálloda egy medencével rendelkezünk melynek méretei: 9,2x5 m. A víz hőmérséklete 28 fok. Az egy darab koedukált finn szaunával kiegészült uszodát a hét minden napján 6:00-22:00 óráig vehetik igénybe a vendégek

  Budapest központi sétáló- és vásárlónegyedében, az üzleti élet központjában épült a Kempinski Hotel Corvinus. A szálloda legtöbb ablaka az Erzsébet parkra, illetve a csendes belső udvarra néz. A szálloda egy medencével rendelkezünk melynek méretei: Szélesség 5 m, hosszúság 7 m, vízmélység 1,5 m. A víz hőmérséklete 25 fok. A finn szaunával, gőz kabinnal és aroma szaunával rendelkező Spa részleg reggel 7 órától este 10 óráig látogatható.

  Ugyanebben az épülettömbben található a Hotel Le Meridien. A hotelben eltöltendő felejthetetlen időt segíti a szálloda 8. emeleten lévő, egyedi tervezésű fitnesz központ napfényes uszodájával, jacuzzival, szaunával, gőzfürdővel, masszázzsal és minden igényt kielégítő kondicionáló termével. Az úszómedence 16 m hosszú, 1,30 mély, és mivel egy háromszöghöz hasonló alakja van, ezért nem lehet a szélességét megmondani. A medence vize 28-29 °C, a jacuzzi 38 °C-os. A fürdőben 1 finn szauna, és 1 gőzkabin is található. Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 6:30-22:00-ig, Szombat-Vasárnap 8:00-20:00-ig.

  Ezzel végére is értünk az uszodával rendelkező budapesti hotelek felsorolásának. A bemutatott szálláshelyek uszodájában, a víz típusának függvényében ellazulhatnak, vagy akár gyógyulhatnak is a vendégek. Emellett azonban javaslom a város nyilvános gyógyfürdőinek a meglátogatását is (Szt. Gellért Gyógyfürdő, Szt. Lukács Gyógyfürdő, Rudas Gyógyfürdő, Széchenyi Gyógyfürdő, Király Gyógyfürdő, Rácfürdő), melyekről egy külön írásunkban olvashatnak.


 • www.ohb.hu | Írjon nekünk

  E-mail:
  Fax: 06 1 900 9079

  Minden jog fenntartva.