TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Légitársaságok Ferihegyen


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz:
Budapest tömegközlekedése
Budapest Metróvonalai
Budapest időjárása
Központi Vásárcsarnok
Szent István Bazilika
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
Gellért-hegy
Budapesti fürdők
Operaház
Szépművészeti Múzeum
Műcsarnok
Múzeumok és galériák
Hősök tere
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapesti Vidámpark
Városligeti Műjégpálya
Margitsziget
Citadella
Sziget Fesztivál
Ráday utca
Puskás Ferenc Stadion
Egyetemi Botanikus Kert (Füvészkert)
Budapest Kártya
Budapesti cukrászdák
Budapest városszerkezete
Ferihegy 1 repülőtér
Ferihegy 2 repülőtér
Légitársaságok Ferihegyen
Parkolás Budapesten
Nyilvános WC-k
Távolságok Budapesttől
Szilveszter Budapesten
Budapest légszennyezettsége
Zsebtolvajok Budapesten
Hajléktalanok Budapesten
Pénzváltás Budapesten
Hajóközlekedés Budapesten
West End City Center
Piaci szokások
A Duna Budapesten

Magyarországi turizmus

Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Budapest nemzetközi repülőtere, Ferihegy a várostól 16 km-re délkeletre található. A Ferihegy repülőtér a legnagyobb és egyben legismertebb Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül. A repülőtér jelenleg négy terminálból áll: Ferihegy 1, Ferihegy 2A, Ferihegy 2B valamint GAT, mely a kis-és magángépes terminál. Ferihegyről nagy számú nemzetközi járat indul a világ számos városába, főleg Európán belül, de Ázsiába, Észak-Amerikába, s a Közel-Keletre is eljuthatunk innen.

A Ferihegyi repülőtér utasforgalmának tetemes részét a Malév (Magyar Légiközlekedési Vállalat) bonyolítja le, de más jelentős külföldi légitársaságok is jelen vannak járataikkal. A Malévon kívüli légitársaságok közül kiemelten nagy utasforgalmat bonyolított le a Lufthansa, az Easy Jet, a Wizzair, a Sky Europe, a British Airways, az Air Berlin, a Germanwings, a Travel Service, az Air France és az Alitalia. A leggyakoribb desztinációként említhető Amszterdam, Brüsszel, Frankfurt, München, London, Párizs, Milánó, Róma, Tel Aviv, Zürich.

Évről évre nő a sokak által "fapados"-ként emlegetett low cost légitársaságok száma és utasforgalma. Ezek az alacsony árú társaságok 2005 óta Ferihegy 1-ről üzemeltetik gépeiket, valamint ezt a terminált használja a teherforgalom is. Jelenleg az Easy Jet, a Germanwings, a Norwegian Air, a SkyEurope, a Sterling, a Jet2 és a Wizz Air utasait szolgálja ki. Ezek közül a Wizzair, az Easy Jet és a Sky Europe bonyolítja a legnagyobb utasforgalmat; a Wizzair például több mint 700 ezer utassal számol magyarországi járatain.

2A terminál elsősorban a MALÉV gépeké. A Malév a Magyar Köztársaság nemzeti légitársasága, amely 29 repülőgépével a világ 65 városába szállítja az utasokat. Malév járatokkal eljuthatunk Londonba, Párizsba, Velencébe, New Yorkba csakúgy, mint Bangkokba vagy Damaszkuszba. A 2A terminálról szállítják az utasokat az Aer Lingus járatai Dublinba, a Carpatair járatai Temesvárra és Kolozsvárra, valamint a CSA Czech Airlines gépei Prágába.

A 2B terminál a külföldi légitársaságok budapesti bázisa. Az itt jelen lévő légitársaságok közül a Lufthansa, a legnagyobb német légitársaság szállítja a legtöbb utast olyan német nagyvárosokba, mint Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München. A British Airways, a második legnagyobb utasforgalmat lebonyolító társaság a 2B terminálon a londoni Heathrow repülőtér és Budapest között szállít utasokat. Erről a terminálról igénybe vehetjük még többek között az Air Europa (Madrid), az Air Berlin (Hannover, Nürnberg), a Delta Air Lines (New York), az Austrian Airlines (Bécs), vagy az EgyptAir (Kairó), szolgáltatásait.

A Ferihegy Nemzetközi repülőtéren a közeljövőben több fapados légitársaság is megkezdi magyarországi működését. Az ír low cost légitársaság, a Ryanair, Európa legnagyobb diszkont légitársasága, mely a közelmúltban indította első járatát Budapestről, Brémába és Bristolba is fog utasokat szállítani. Több, a Ryanair-hez hasonlóan Ferihegyen újoncnak számító légitársaság is megkezdte működését Budapesten. A repülni vágyók a spanyol Clickair-rel Barcelonába, a Royal Jordanian légitársasággal Ammanba utazhatnak.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.