TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Borravaló Magyarországon


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus:
Balaton
Magyar specialitások
Magyarország nemzeti jelképei
A magyar forint
Borravaló Magyarországon
Stoppolás Magyarországon
Ajándékok Magyarországról
Forma 1 Magyarországon
Magyar ételek
Úti szótár külföldieknek
Vasúti közlekedés Magyarországon
A Posta Magyarországon
Külföldi horgászik


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a legtöbb szolgáltatásért illik borravalót fizetni. Borravalót leggyakrabban éttermekben szokás adni, de ugyanúgy jutalmazhatjuk a megszabott áron felül a taxisofőr, a fodrász, vagy a szállodai londiner munkáját, kedvességét, tehát minden olyan területen jelentkezik, ahol a fogyasztó és a szolgáltató szemtől szembe kapcsolatba kerül egymással. A hazai és külföldi turisták, vendégek sokszor zavarban érzik magukat a tekintetben, hogy mennyi borravalót illik adni. A borravaló mértéke s az hogy egyáltalán ad e valaki borravalót nagymértékben attól függ, hogy az illető elégedett e a kiszolgálás minőségével s a taxisofőr, pincér stb... hozzáállásával, modorával.

Ha a vendéglátóhelyi borravalózást vesszük figyelembe, manapság a legtöbb ilyen helyen illendő borravalót adni, de ma már sok az olyan étterem is ahol a "felszolgálási díj" bele van kalkulálva az árba. A hivatalos árnál kb. 10-15 %-kal szokás többet adni úgy, hogy a végösszeg kerek legyen, a borravaló azonban nem haladhatja meg a végösszeg 15 %-át. Általában mindenki ad borravalót a különböző szolgáltatásokért, viszont ha a pincér, benzinkutas stb. viselkedéséből előre látszik, hogy "elvárja" a borravalót akkor a vendég hajlamos borravaló nélkül távozni.

Ha valaki borravalót szándékozik adni akkor azt célszerű a fizetéskor odaadni s pl. az éttermekben nem egyszerűen távozáskor az asztalon hagyni.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.