TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

A Posta Magyarországon


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus:
Balaton
Magyar specialitások
Magyarország nemzeti jelképei
A magyar forint
Borravaló Magyarországon
Stoppolás Magyarországon
Ajándékok Magyarországról
Forma 1 Magyarországon
Magyar ételek
Úti szótár külföldieknek
Vasúti közlekedés Magyarországon
A Posta Magyarországon
Külföldi horgászik


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Magyarországon igen jó a postai szolgáltatás színvonala. Budapesten sok postai kirendeltség található. Az egyik legnagyobb a Nyugati téren, a Nyugati Pályaudvar közvetlen szomszédságában. Ez a posta estig nyitva tart. Tumultus csak akkor szokott lenni, ha valamilyen országos határidő van: pl. adóbevallás, egyetemekre, főiskolákra jelentkezés, stb. A lakosság jelentős része a mai napig csekken fizeti be a közüzemi díjakat, nem pedig bankátutalással rendezi azokat, így a pénzbefizetési ablakoknál szinte mindig sorba kell állni.

Levelet küldeni igen egyszerűen lehet: csak be kell adni a kis ablakon a megcímzett borítékot, és az ügyintéző a címzés és a súly alapján megmondja a tarifát. A pénzbefizetés és a levélküldés mellett más egyéb szolgáltatások is elérhetőek a postákon, mint például a pénzküldés külföldre a Western Union Money Transfer szolgáltatásával, biztosítások kötése, képeslapok és a takarékbetétkönyv.

Az elmúlt években megjelentek Magyarországon is a különböző nagy nemzetközi csomagküldő szolgáltatók. Ezek elsősorban a céges megrendelők körében vívtak ki maguknak nagy elismerést. A lakosság inkább a hagyományos postai szolgáltatót használja, a Magyar Postát.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.