TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Forma 1 Magyarországon


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus:
Balaton
Magyar specialitások
Magyarország nemzeti jelképei
A magyar forint
Borravaló Magyarországon
Stoppolás Magyarországon
Ajándékok Magyarországról
Forma 1 Magyarországon
Magyar ételek
Úti szótár külföldieknek
Vasúti közlekedés Magyarországon
A Posta Magyarországon
Külföldi horgászik


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Az első Forma 1-es futamot 1986-ban tartották Magyarországon, a Budapesttől kb. 30 Km-re lévő Mogyoród mellett épült versenypályán, a Hungaroringen. Budapestről indulva legkönnyebben az M3-as autópályán haladva lehet megközelíteni a versenypályát. A főbejárat GPS koordinátái: N 47.58346 fok, E 19.24246 fok.

Turisztikai szempontból kiemelkedő fontosságú a Forma 1-es rendezvény Magyarország életében, hiszen rengeteg külföldi látogat el ide, hogy megnézze kedvenc pilótája vagy csapata teljesítményét. Szállást elsősorban Budapesten foglalnak a vendégek, hiszen így a verseny után a város nevezetességeit is megnézhetik, valamint belevethetik magukat a vibráló éjszakai életbe is. A pálya közvetlen közelében csak alacsonyabb színvonalú kisebb szállodák, egyszerű magánszállások és kempingek találhatóak.

A kijutás a pályára busszal, vagy privát transzferrel lehetséges. Érdemes ezt előre egyeztetni a hotellel vagy a taxis céggel, mert néhány fuvarozó ezen az eseményen szeretne meggazdagodni, és irreális tarifát próbál bevasalni a gyanútlan külföldieken. A versenyt egyébként a nyár második felében szokták rendezni Magyarországon, általában Augusztus első felében.

Az év folyamán egyébként a Hungaroring otthont ad számos más autós, motoros versenynek is, valamint egyéb média eseményeket is szerveznek itt. Kevés olyan útszakasz van Magyarországon, ahol ennyire felhőtlenül lehet nyomni a gázpedált, mint a Hungaroringen.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.