TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Vasúti közlekedés Magyarországon


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus:
Balaton
Magyar specialitások
Magyarország nemzeti jelképei
A magyar forint
Borravaló Magyarországon
Stoppolás Magyarországon
Ajándékok Magyarországról
Forma 1 Magyarországon
Magyar ételek
Úti szótár külföldieknek
Vasúti közlekedés Magyarországon
A Posta Magyarországon
Külföldi horgászik


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Magyarországon a személyi vasúti közlekedést a (Magyar Állami Vasutak) MÁV biztosítja.
A magyar vasúthálózat középpontja Budapest, innen indulnak a különböző típusú vonatok a nagyobb vidéki városokba, valamint külföldre, az európai nagyvárosokba.

Budapesten 3 központi vasútállomásról közlekednek a vonatok (Keleti-, Déli-, és Nyugati- pályaudvar). A leggyorsabb, és legkényelmesebb járatok az InterCity vonatok, melyek minden igényt kielégítő, légkondicionált kocsikkal felszerelve, Budapest, és a nagyobb magyarországi városok között ingáznak. Ezeken a vonatokon csak külön helyjegy váltásával lehet utazni.

Kevesebb helyen állnak meg a gyorsvonatok, ellentétben a személyvonatokkal, melyek viszont a legtöbb útba eső állomáson "pihenőt tartanak". A vonatokon lehet választani dohányzó és nemdohányzó kocsik, illetve I. és II osztályú kocsik között, és általában minden vonaton van büfé,- illetve étkezőkocsi is.

A belföldi vonatközlekedésen kívül Magyarországról nagyon sok nemzetközi járat is indul egész Európába, illetve halad keresztül rajta.

A nemzetközi vonatok Budapesten a Nyugati,- illetve a Keleti Pályaudvarról indulnak, ezek a vasútállomások bármilyen tömegközlekedési eszközzel nagyon jól megközelíthetőek.

A vonatok általában pontosan indulnak, de sajnos sűrűn előfordul, hogy késve érkeznek meg az állomásokra.

A jegyvásárlásra a pályaudvarokon a jegypénztárakban és jegyváltó automatáknál van lehetőség, vagy ha késésben vagyunk, a vonaton a kalauztól is tudunk jegyet venni.

Amíg a vonatra várunk, a pályaudvaron illetve várótermekben tölthetjük el az időt, ahol általában újságárus stand, büfé, WC stb. áll az utazók rendelkezésére.www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.