TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Külföldi horgászik


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus:
Balaton
Magyar specialitások
Magyarország nemzeti jelképei
A magyar forint
Borravaló Magyarországon
Stoppolás Magyarországon
Ajándékok Magyarországról
Forma 1 Magyarországon
Magyar ételek
Úti szótár külföldieknek
Vasúti közlekedés Magyarországon
A Posta Magyarországon
Külföldi horgászik


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
Egy-két magán tó kivételével a magyarországi álló-, és folyóvizeken kizárólag előre kiváltott, és az adott évre érvényes horgászengedéllyel, plusz a konkrét vízre szóló jeggyel rendelkezők horgászhatnak. Ez egyaránt vonatkozik a belföldi és a külföldi pecásokra is. Azon, más országokból Magyarországra látogatóknak, akik horgászszenvedélyüknek élve az itteni vizeken is ki akarják próbálni szerencséjüket, az alábbiakat kell tenniük.

A legegyszerűbb dolguk azoknak van, akik hazájukban rendelkeznek már horgászigazolvánnyal. Ezt bemutatva nekik már csak a kiválasztott vízterületre szóló napi-, heti, vagy éves jegyet kell kiváltaniuk, attól függően, hogy mennyi időt szeretnének eltölteni az adott vízen. Az említett jegyet kisebb tavak esetén a parton található halőrházban, nagyobb, főleg természetes tavak, illetve folyók esetén a közeli településeken található horgászboltokban vehetik meg. A legnagyobb vizekre (Balaton, Velencei tó, Duna, Tisza) egyes budapesti horgászboltokban is beszerezhető a szükséges jegy.

Azoknak sincs nehéz dolguk, akik nem rendelkeznek hazájukban előre kiváltott horgászigazolvánnyal, de nekik egy itteni horgászegyesületnél ezt is be kell szerezniük. Ez mindössze 2-3 ezer Forint plusz költséget jelent, és az egész naptári évre érvényes. Ennek birtokában már csak ki kell váltani a meghorgászni kívánt vízre érvényes jegyet, a fentebb leírtak szerint.

Az említett papírok megléte esetén, Magyarországon a 18 éven felüli horgász egy időben kizárólag csak két horgászbotot használhat, botonként maximum 3-3 horoggal. Az ifjúsági horgász - 14 és 18 év között - egyszerre csak egy bottal horgászhat, maximum 3 horoggal. A gyermekhorgász - 14 éves korig - csak egy bottal, és azon 1 horoggal szerelt készséggel horgászhat.

Reméljük, mindenki örömét leli a magyarországi horgászatok alkalmával is.

Görbüljön, de ne szakadjon!www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.