BUDAPESTI GYALOGOS VÁROSNÉZÉSEK - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Gyalogos városnéző túrák

Budapesti sétálós városnéző programok


Budapest - másképp!

Esterházy Péter, mai magyar író szerint: "Nem mindig az a város, amit a bédekkerek hirdetnek".

Budapest nem csak a "Kelet Párizsa", sugárutjaival, történelmi levegőt árasztó bérházaival, múzeumaival, nagytükrös kávéházaival, és nemcsak a létező szocializmus "legvidámabb barakkjának" volt fővárosa, lepattant lakótelepeivel és "Sztálin barokk" házaival, hanem mindkettő együtt, egymás mellett. És még valami más, valami, ami ezeknél talán érdekesebb: apró zugok, festői terek, elhagyatott átjárók, csodálatos arisztokrata paloták és villák, rejtett szépségek, lepattantságában is szívbemarkolóan szép zsidó emlékek, trendi szórakozóhelyek városa.

A város legendáit csak az itt élők ismerik. Hiteles, fiatal, lelkes, szakértőkből álló csapatunk ezt a másik, a mindennapok Budapestjét mutatja be Önnek. A város egyedi, megismételhetetlen és állandóan változó arcait. Sétálós túráinkon újjáélednek ennek a vibráló, olykor feszült, de mindenképpen lenyűgözően érdekes európai metropolisznak turisták által fel nem fedezhető arcai. Olyan élményeket szerezhet, amelyet egyedül, vagy más csoportos túrákon nem élhet át.

Mi szeretjük ezt a várost, és minden vágyunk, hogy Önnel is megszerettessük!

Túráink angol, német, olasz, spanyol és orosz nyelven indulnak. Városnéző túráinkat minden időjárási körülmények között elindítjuk! A túrák alatt lehetőség van rövid pihenőkre, egy szendvics, kávé, ásványvíz elfogyasztására. Ennek költségét a túra ára nem tartalmazza.

Jelentkezési határidő a túra indulása előtt 2 nappal.


Szecesszió, eklektika, kultúra | Villák, paloták | A belváros kincsei | Duna parti történetek | A zsidónegyed titkai | A retro korszak | A pesti éjszaka | Éjszakai kajaktúra


Szecesszió, eklektika, kultúra

Időtartam: 4 óra
Ár: 8000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Magyar Szecesszió Háza (V. kerület, Honvéd utca 3.)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.

Szecesszió, eklektika, kultúra

Ami más városoknak a klasszicista, vagy a modern építészet, az Budapestnek az eklektika. Kétségkívül ez a stílus illik legjobban a városhoz: egy kis ez, egy kis az, innen is merítünk ötletet, onnan is hozunk példát. Kavarodás, sokféleség, pont úgy, mint maga a fővárosi nép, ez a németből, törökből, tótból, zsidóból, magyarból álló tarka egyveleg. De vigyázat, a budapesti eklektika egy évszázad alatt klasszikussá, nemessé érett. Csakúgy, mint elődje a Budapesten csak rövid ideig élő szecesszió, amely rövidsége ellenére így is irigylésre méltó alkotásokkal van jelen. Ha velünk tart, e két világhírű építészeti stílus garantáltan legszebb magyarországi lelőhelyeit mutatjuk be Önnek. Nem mellékesen egy kulturális túra részesévé is válik, amelynek keretében színházakat, galériákat, szobrokat és mindezek színes történeteit ismeri meg.


Villák, paloták

Időtartam: 3 óra
Ár: 6000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Gloria Jeans Coffee (VI. Dózsa György u. 96)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.

Villák, paloták

A XIX.-XX. század fordulója Budapesten is a polgári fejlődés, a modernizáció csúcspontja volt. A pesti arisztokrácia, és nyomában a nagypolgárság, Nyugat-európai mintákat követve csodálatos klasszikus, eklektikus és szecessziós stílusú palotákat és villákat húzott fel. A belváros fő tengelye, az Andrássy út mentén húzódó épületek látványa visszaidézi ezt a kort. A gyönyörű homlokzatok, faragott bejáratok, a lélegzetelállítóan szép belső terek egy része az elmúlt évtizedben újjáéledt. A sétáló túrán Budapest legszebb építészeti gyöngyszemeit mutatjuk be Önnek. A sok korabeli történet, legenda, sztori visszarepít minket a millenium tündérkertjébe.


A belváros kincsei

Időtartam: 3.5 óra
Ár: 7000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Coffeeheaven (V. Ferenciek tere 10.)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.

A belváros kincsei

Budapest belvárosában számos gyönyörű középület, műemlék áll. És még több rejtett kincs: hintóbeállós kapualjak, körerkélyes bérházudvarok átjárókkal, százéves szépségüket megőrzött üzletek, Párizs hangulatát idevarázsoló terek és kávézók, hamisítatlan balkáni világot idéző piac, szecessziós paloták, lakásbelsők és apró boltok, újjáéledő passzázsok, vidám szobrok, és még sok érdekes, meghökkentő látnivaló, amely garantáltan megfogja, rabul ejti Önt. Járjuk be együtt a belváros hétköznapi csodáit, máshol nem látható szépségeit.


Duna parti történetek

Időtartam: 4 óra
Ár: 7000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Európa Kávéház (V. Szent István körút 7-9)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.

Duna parti történetek

Budapest a Duna királynője, a folyó nélkül nem létezne. A Duna immár ezer éve meghatározza, tenyerén hordja a várost. Találkozásuk sehol sem olyan intenzív, tragikus és szépséges, mint a pesti belvárosban. Itt sűrűsödnek a magyar történelem szinte minden sorsfordító pillanatának emlékei. A Duna jegén koronázták Magyarország máig legnépszerűbb királyát, fölötte feszülnek a legszebb hidak, itt áll a magyar Parlament, a Tudományos Akadémia, a Dunakorzó palotái. Számtalan szép és tragikus helyszínt mutatunk meg Önnek, felemelő és vicces történetet, emléket, érdekességet lát és tapasztal, ha befizet a sétálós túrára, amely Magyarország két legszebb hídja között vezet. És közben végig élvezheti a csodálatos budai panorámát!


A zsidónegyed titkai

Időtartam: 3.5 óra
Ár: 9000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Coffeeheaven (V. Ferenciek tere 10.)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.

A zsidónegyed titkai

Volt egyszer egy zsidó Budapest, amelyet fénykorában több mint kétszázezren laktak. Nagy részük egy földrajzilag egybefüggő területen, a ma is Zsidónegyedként aposztrofált városrészben élt. Egy későbbi tragikus korban itt állt a gettó. Ennek nyomai, emlékei ma is láthatók, csakúgy, mint a - néhol bizony kissé megkopott - éttermek és imaházak, rituális fürdők és kóser pékségek, kisebb és nagyobb zsinagógák és temetők, mészárszékek és cukrászdák, egy hajdan volt, gazdagabb kor lenyomatai. A budapesti zsidónegyed újra él! Mesélős, sétálós túránk során megelevenedik Közép-Európa legnagyobb zsidó közösségének története, a drámák mellett bemutatjuk Önnek a hétköznapok szépségét és helyszíneit is.


A retro korszak

Időtartam: 3.5 óra
Ár: 6000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Coffeeheaven (V. Ferenciek tere 10.)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.

A retro korszak

Volt egyszer egy 50-60-70-es évek. Szocializmus, legvidámabb barakk, pártkongresszusok, politika, a munkásosztály győzelme, "Sztálin barokk". De emellett élt egy párhuzamos világ is, a bakelit lemez, a miniszoknya, a neonreklám, a szódavíz, az új Bauhaus, vagyis a Budapest retro. Időutazás ez a javából: a város retro hot spotjait és a köztük kapcsolatot teremtő, a "nagy Szovjetunióban" gyártott metrót is megmutatjuk Önnek. Megtapasztalja, mi a kapcsolat a "szocializmus legjobb edzőcipője" és a kocsmapult vörös csillaga között. Vétek lenne kihagyni!


A pesti éjszaka

Időtartam: X óra
Ár: 7000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Szimpla kert (VII. Kazinczy utca 14.)
A túra ára a belépőjegyek árát is tartalmazza.
A túra hossza: csak Öntől függ!!

A pesti éjszaka

"Látta-e már Budapestet éjjel?" - szólt a hajdani híres magyar sláger. Éjszakai barangolásunk és szórakozásunk Budapest Montmarte-jában, Soho-jában indul, ahol a számtalan étterem, bár és kávézó mellett kis galériák, butikok is várnak ránk. Majd egy hídról elénk tárulnak az éjszakai város fényei. A hajnal pedig a város egyik legvadabb szabadtéri szórakozóhelyén ér minket, annak is a VIP részében. Zene, tánc, ismerkedés, kaja, pia, őrület! Nézze meg Budapestet éjjel!


Éjszakai kajaktúra

Időtartam: 3.5 óra
Ár: 16 000 HUF - Valutaátváltó

A túra indulási helye: Európa Kávéház (V. Szent István körút 7-9)
A túra ára a belépőjegyek árát, valamint a welcome lángost és Traubisodát tartalmazza.

Éjszakai kajaktúra

Koronázza meg budapesti tartózkodását - nem mindennapi módon! Nézze meg a Duna királynőjét tengeri kajakról éjszaka, békaperspektívából! Két viharedzett túravezetőnk nemcsak az Ön biztonságáról gondoskodik, hanem felvillantja a magyar történelem, kultúra legérdekesebb emlékeit is. A kivilágított hidak, műemlékek, épületek, szigetek és a Duna part rejtett világa felejthetetlen élményt nyújt a vízről. A túra után after party várja a város egyik legfelkapottabb Duna-parti szórakozóhelyén. Vízi tapasztalat, jártasság nélkül is ajánljuk! A kajaktúrán való részvételhez kajakos, evezési tapasztalatra nincs szükség. Hajóink tengeri kajakok, stabilak, biztonságosak. A kajakok típusai: prijon, necky, point65, nelo, roto. A túra minimális létszáma 5 fő.
www.ohb.hu | Programok | Írjon nekünk

E-mail:
Tel.: 06 1 900 9074
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.